Maastokurssit 

Tutustu maastolajeihin 

Haluatko päästä kokeilemaan erilaisia maastolajeja, hakua ja jälkeä? Pidätkö maastossa liikkumisesta ja haluaisit harrastaa yhdessä koirasi kanssa?

Kurssille osallistuvan koiran vaatimukset: terve rakenteeltaan, osaa odottaa autossa omaa vuoroaan rauhassa, lämpimän ilman suhteen autossa tulisi olla mahdollisuus häkkiin jossa koira voi odottaa. Ohjaajan vaatimukset: sään kestävät ja tarvittaessa lämpimät vaatteet, iloinen ja reipas mieli. Yksi koulutuskerta kestää noin 2,5 tuntia. Jokainen osallistuu myös ryhmän muiden koirien kouluttamiseen näköalapaikalta.

Uudet kurssit alkavat keväällä 2025.

Katso www.koiratalli.fi -> koulutuskategoriat -> maastolajit


Maastolajien jatkokurssi

Tutustumiskurssin jälkeen on mahdollista jatkaa maastoharjoituksia. 

Kaikki harjoitukset suunnitellaan kunkin koirakon tason mukaan.


Esine-etsinnän kurssi

Haluatko kouluttaa koirasi etsimään pihalle tai metsään pudonnutta avainta tai hanskaa?

Etsiminen on koiralle mukavaa ja luontaista käytöstä, joten samalla kertaa koulutat koirallesi hauskan harrastuksen josta itse hyödyt. Kurssi kestää neljä koulutuskertaa. Tulossa lisätietoa/ota yhteys ja kysy lisää!


Ilmaisutaidon kurssi 

Itsevarma ilmaisu on osa etsintätehtävää, ja tehtävän kannalta myös koiralle tärkeä osa palapeliä. Pelastusetsintätehtävällä tarvitsemme koiran, joka ilmaisee haastavassa maastossa eteen tulevan, mahdollisesti huonokuntoisen henkilön etäällä ohjaajasta, kenties huonossa säässä. Miten itsevarma ja pitkäkestoinen ilmaisu rakennetaan? Mitä kaikkea pitää ottaa huomioon kun sitä lähdetään kouluttamaan vaiheittain? Koulutamme haukkuilmaisua ja rullailmaisua. Tule mukaan kurssille tai varaa yksäri tai kaksari, jos haluat paneutua esiin tulleisiin haasteisiin ja niiden purkamiseen.

Seuraava ilmaisukurssi haukkuilmaisuun starttaa keväällä 2025. Kysy lisää elainkoulutus@parasystavani.fi.Henkilöetsinnän valmennusryhmä (pelastushaku)

Pelastuskoirakoille, jotka kaipaavat apua koiran tehokkaassa eteenpäin viemisessä, etsintämotivaation rakentamisessa, maalimiehen kohtaamisessa, ilmaisussa jne. Tässä ryhmässä myös ohjaajat oppivat käyttämään koiraa etsinnän työkaluna ja suunnittelemaan etsintää karta, vallitsevan sään ja maastonmuotojen perusteella. Ryhmää kouluttavat Nina Lekkerimäki, Mirva Hiltunen ja Mika Lekkerimäki. 


Jäljen jatkuva ryhmä

Edistyneemmille koirakoille, jotka haluavat harjoitella tehokkaasti erilaisia elementtejä jäljellä kuten jäljen nostoa, esineilmaisua, kulmia, ojien ja teiden ylityksiä, maastomuotojen vaihdoksia. Myös yksärit ja kaksarit mahdollisia: kouluttaja suunnittelee ja toteuttaa maastoon jäljen, ja käy läpi motivointiin ja palkkaukseen liittyvät asiat koirasi osalta.